Algemene Voorwaarden

De HaarPiraat
Nijverheidsweg 6a
1671 GC Medemblik

Tel +31 (0)6 452 12 448
Mail: info@dehaarpiraat.nl

KvK: 37135537
BTW: NL002097693B43

1. Algemeen

1.1 Op al onze leveringen en diensten zijn de volgende verkoop-, leverings- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

1.2 Op alle rechten, verplichtingen, aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, alsmede op deze voorwaarden, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

2. Prijzen en Verzendkosten

2.1 Alle prijzen zijn in euro’s, inclusief BTW en exclusief verzendkosten.

2.2 Voor verzending van de producten binnen Nederland brengt DeHaarPiraat.nl bij een besteding vanaf €55,- geen verzendkosten in rekening. Bij bestellingen onder dit bedrag worden verzendkosten in rekening gebracht. Dit bedrag bedraagt €6,95 per bestelling.

2.3 Bij verzending van producten naar landen buiten Nederland worden andere tarieven gehanteerd.

3. Bestellen en betaling

3.1 Voor het verwerken van een bestelling hebben we uw naam, e-mailadres, afleveradres en betaalgegevens nodig. Het is niet nodig om een account aan te maken, u kunt een bestelling plaatsen zonder account.
Het aanmaken van een account heeft voordelen: snellere afhandeling, meer dan één adres registreren, volgen van bestellingen en meer.

3.2 Een account aanmaken kan vooraf via de “Mijn Account” pagina, maar ook eenvoudig tijdens het afrekenen dmv het plaatsen van een vinkje bij de vraag “Een account aanmaken?”. Er wordt vervolgens een e-mail met uw accountgegevens naar het opgegeven e-mailadres gestuurd.

3.3 Na een bestelling ontvangt u direct een bevestiging per e-mail met daarin een overzicht van uw bestelling en de totale kosten, inclusief verzendkosten.

3.4 Elke bestelling wordt geleverd na betaling. U kunt betalen via iDEAL. Vanuit het bestelproces wordt u automatisch – via een beveiligde verbinding van Mollie – doorgeleid naar de elektronische betaalomgeving van uw eigen bank.
De betaling dient volledig binnen 7 werkdagen na de besteldatum te zijn voldaan, waarna de bestelling zal worden verzonden. Gedurende deze dagen worden de bestelde artikelen voor u gereserveerd. Mocht DeHaarPiraat.nl de betaling na afloop van deze termijn niet hebben ontvangen, dan worden de artikelen weer vrijgegeven voor de verkoop en wordt de bestelling geannuleerd.

3.5 DeHaarPiraat.nl verzendt een bevestiging per e-mail als uw betaling binnen is.

4. Verzending

4.1 Uw bestelling wordt verzonden in een hiervoor geschikte verpakking.

4.2 Alle artikelen worden, indien voor 18:00 uur besteld, binnen 1 werkdag na ontvangst van de betaling ter bestelling aangeboden bij een Vervoerder zoals PostNL of DHL. Dit betekent dat u de bestelling (indien u voor 21:00 uur bestelt) in 99% van de gevallen binnen 72 uur in huis heeft. Wij verzenden dagelijks.

4.3 Mocht om een bepaalde reden aanbieding bij een Vervoerder binnen een werkdag niet mogelijk zijn, dan wordt telefonisch of per mail contact met u opgenomen.

4.4 Er wordt per e-mail een bevestiging van verzending naar u verzonden.

4.5 Alle producten zijn uit voorraad leverbaar. Mocht het echter voorkomen dat een artikel tijdelijk niet op voorraad is, dan wordt u hiervan onmiddellijk van op de hoogte gebracht of staat het op de bestelbevestiging. Indien uw bestelling binnen 30 dagen niet dan wel slechts gedeeltelijk kan worden geleverd, wordt u hiervan op de hoogte gesteld en heeft u de mogelijkheid de bestelling kosteloos te annuleren.

5. Levering

5.1 PostNL en DHL bezorgen in de regel binnen 3 dagen, mits het afleveradres binnen Nederland is.

5.2 Het aantal bezorgpogingen en de wijze van aflevering wordt door de Vervoerder vastgesteld. Indien na één of meerdere bezorgpogingen het pakket niet afgeleverd kan worden door bv. afwezigheid, wordt het pakket afgeleverd bij het dichtstbijzijnde servicepunt. Hier kan het pakket gedurende een door de Vervoerder bepaalde tijd worden opgehaald. Na deze periode wordt het pakket teruggezonden naar DeHaarPiraat.nl. De gemaakte verzendkosten restitueren wij niet. Er zal contact worden opgenomen voor een evt. nieuwe verzending, waarvan eerst de verzendkosten dienen te worden betaald.

5.3 DeHaarPiraat.nl is niet aansprakelijk voor overschrijding van de aangegeven levertijden of verlies of beschadiging door de Vervoerder.

6. Ruilen en Retourneren

6.1 Wij doen er alles aan om u een perfect product te leveren. Bent u desondanks niet tevreden met (een deel van) uw bestelling, dan kunt u deze binnen 14 werkdagen na ontvangst van de bestelling zonder opgave van reden retourneren. Als u wilt retourneren, laat ons dit dan weten via het herroepingsformulier, of per email. Hierna heeft u 14 dagen de tijd om het pakket retour te sturen.

6.2 Wanneer u de gehele bestelling terugstuurt, dan ontvangt u ook eventuele verzendkosten terug. Bij terugzending van een deel van uw aankopen worden eventuele verzendkosten niet teruggestort.

6.3 De kosten van retourzending zijn voor rekening van de klant. Deze kosten bedragen circa €7,25 per pakket (raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de vervoerder die u wilt gebruiken).

6.4 Indien gewenst, kan DeHaarPiraat.nl een retourlabel voor de klant verzorgen. De klant hoeft dan slechts het pakket af te geven bij een PostNL vestiging. De kosten hiervan bedragen €6,95 per pakket. Deze kosten worden in mindering gebracht op het terug te storten bedrag.
Geef op het herroepingsformulier of per email aan dat u hiervan gebruik wilt maken.

6.5 Wanneer er gebruik gemaakt wordt van het herroepingsrecht, dient het product met alle geleverde toebehoren en – voor zover mogelijk – in de originele staat en verpakking aan DeHaarPiraat.nl geretourneerd te worden.
Let op, producten worden niet teruggenomen indien:

  • de verzegeling of sealing is verbroken
  • deze beschadigd of gebruikt zijn
  • het product is verkregen in de uitverkoop
  • de producten specifiek voor u zijn besteld 

6.6 Na ontvangst van de retourzending zal DeHaarPiraat.nl het (gehele of gedeeltelijke) aankoopbedrag binnen 14 werkdagen terugstorten op uw bankrekening.

6.7 De retourvoorwaarden zijn alleen van toepassing op landen binnen de Europese Unie (EU). Buiten de Europese Unie gelden andere retour voorwaarden.

6.8 Bestellingen kunnen niet worden afgehaald bij onze vestiging, tenzij anders wordt afgesproken. Het is wel mogelijk om producten aan te schaffen in onze vestiging, mits deze voorradig zijn. In dit geval is er geen sprake van verkoop op afstand maar van een normale winkelaankoop met persoonlijk contact tussen verkoper en consument.

7. Aansprakelijkheid

7.1 De afgeleverde artikelen bezitten die eigenschappen die op grond van de overeenkomst bij normaal gebruik mag verwachten. Eventuele klachten kunt u schriftelijk of per mail aan ons voorleggen.

7.2 De inhoud van deze site is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. DeHaarPiraat.nl kan echter niet uitsluiten dat bepaalde informatie niet juist en/of onvolledig is. DeHaarPiraat.nl is niet aansprakelijk voor de gevolgen van onjuiste of onvolledige informatie op haar website.

7.3 DeHaarPiraat.nl is niet verantwoordelijk voor tik- en zetfouten waardoor onopzettelijk een verkeerde verkoopprijs zou kunnen worden gecommuniceerd. Indien zich dit voordoet dan zal de prijs door DeHaarPiraat.nl zo spoedig mogelijk worden aangepast.

7.4 DeHaarPiraat.nl kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor kleurafwijkingen ten gevolge van beeldschermkwaliteit.

8. Overmacht

Onverminderd de overige aan haar toekomende rechten, heeft DeHaarPiraat.nl in geval van overmacht het recht om, naar eigen keuze, de uitvoering van uw bestelling op te schorten, dan wel de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, door u dit schriftelijk mee te delen en zonder dat DeHaarPiraat.nl houden is tot enige schadevergoeding, tenzij dit in de gegeven omstandigheden naar maatstaven en redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar zou zijn.

9. Privacy-statement

Alle persoonsgegevens worden uitsluitend door DeHaarPiraat.nl gebruikt en zullen nooit aan derden ter beschikking worden gesteld, mits noodzakelijk voor betalingstransacties en bezorging van de bestelling. Een en ander is uitgebreid te lezen in ons Privacybeleid.

10. Vragen en suggesties

DeHaarPiraat.nl streeft naar tevreden klanten. Mocht u vragen, klachten of suggesties hebben over onze producten en/of dienstverlening dan wordt DeHaarPiraat.nl daar graag per e-mail (info@dehaarpiraat.nl) van op de hoogte gebracht.

11. Klachtenregeling

11.1 Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen 7 dagen volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de DeHaarPiraat.nl, nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd.

11.2 Bij DeHaarPiraat.nl ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen, gerekend vanaf de datum van ontvangst, beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door DeHaarPiraat.nl binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de klant een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.

11.4 Een klacht schort de verplichtingen van de DeHaarPiraat.nl niet op, tenzij de DeHaarPiraat.nl schriftelijk anders aangeeft.

11.5 Indien een klacht gegrond wordt bevonden door DeHaarPiraat.nl, zal DeHaarPiraat.nl naar haar keuze de geleverde producten kosteloos vervangen of repareren.

12. Copyright

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze webpagina mag worden gekopieerd, opgeslagen en/of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming van DeHaarPiraat.nl.

©Copyright De HaarPiraat · 14-05-2024